Topošajā Satekles Biznesa centrā nomniekiem pieejamas telpas ar līdz šim augstāko BREEAM sertifikāta novērtējumu Latvijā

sbc-interior-07
sbc-interior-06
sbc-interior-05
sbc-interior-04
29.04.2024

Viena no Baltijā vadošā nekustamo īpašumu uzņēmuma Linstow Baltic attīstītais Satekles Biznesa centrs oktobrī ieguvis BREEAM sertifikācijas projektēšanas posma sertifikātus ar novērtējumu izcili (outstanding). Kompleksu plānots atklāt 2025. gadā, un tā galvenā ēka kļūs par AS SEB banka galveno biroju Latvijā. Savukārt pārējās biznesa centra ēkas ar kopējo platību 2200 m2 ir pieejamas jaunu nomnieku pieteikumiem. Šobrīd Latvijas biroju segmentā nav citu telpu ar tik augstu BREEAM vērtējumu.

Apliecinot Satekles Biznesa centra atbilstību augstākajiem ilgtspējas standartiem, viens BREEAM sertifikāts ar novērtējumu izcili, sasniedzot 89,9%, ir piešķirts ēkai Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2, kurā nomas līgums ar enkurnomnieku jau noslēgts, un pēc uzbūvēšanas tā kļūs par AS SEB banka galveno mītni Latvijā. Otrs sertifikāts ar novērtējumu izcili un 89,2% ir piešķirts līdzās topošajām ēkām Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4 un Dzirnavu ielā 106, kuru telpas 2200 m2 platībā jau ir atvērtas jaunu nomnieku pieteikumiem.

Topošajā ēkā pret Satekles ielu kopējā pieejamā iznomājamā platība ir 1860 m2. Šīs telpas var iznomāt viens nomnieks vai vairāki, kam biroja vajadzībām nepieciešamas modernas un ilgtspējīgas platības. Ēkas pirmā stāva telpas ir piemērotas arī komercdarbībai. Nozīmīgi, ka ēkas augšējā stāvā būs pieejama jumta terase.

Savukārt kultūrvēsturiskajā koka ēka, kas atrodas Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4, nomājamā platība ir 380 m2.Arī šīs telpas var tikt iznomātas vienam vai vairākiem nomniekiem. Ēkas pirmajā stāvā telpas vairāk ir piemērotas komersantiem, kam nepieciešams nodrošināt regulāru klientu vai apmeklētāju plūsmu. Taču ēkas augšējie stāvi būs atbilstošāki biroju vajadzībām. Svarīgi, ka abu ēku nomnieku ērtībām būs pieejams arī privāts slēdzams iekšpagalms.

Linstow Baltic Projektu attīstības direktors Andis Kublačovs: “Satekles Biznesa centrs apvienos augstākos kvalitātes standartus un izcilus ilgtspējības risinājumus, radot mūsdienīgu un patīkamu darba vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem. Saņemtā starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas BREEAM International New Construction 2016 par projektēšanas posmu ar līdz šim augstāko novērtējumu Latvijā mums sniedz ticamību, ka šo līmeni izdosies noturēt līdz pat noslēdzošo BREEAM sertifikātu saņemšanai jau pēc kompleksa nodošanas ekspluatācijā.”

12 000 m2 plašais Satekles Biznesa centra biroju komplekss pēc tā atklāšanas 2025. gadā kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku. Biroju komplekss atradīsies kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā. 

Linstow Baltic pauž patiesu atzinību saviem partneriem par izcilo veikumu, kas ļāvis Satekles Biznesa centra biroju kompleksam iegūt BREEAM sertifikātu prestižo novērtējumu. Partneru profesionālā meistarība un ciešā sadarbība ir palīdzējusi sasniegt šos rezultātus. Īpašs paldies pilnsabiedrībai SN&L, kas apvieno Sarma & Norde Arhitektus un Lauder Architects, kā arī dizaina birojam H2E, arhitektūras un interjera dizaina uzņēmumam xcelsior un Forma 2 inženierkonsultantu komandai par ieguldījumu projekta risinājumu sagatavošanā un BREEAM auditoriem no SEES (Lietuva) par BREEAM procesa vadību. BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) ir starptautiski atzīta novērtēšanas sistēma, kas pēc noteiktiem ilgtspējas kritērijiem ļauj izvērtēt dažāda tipa ēkas – birojus, iepirkšanās centrus, daudzdzīvokļu ēkas u. c. BREEAM sertifikātu var iegūt konkrētiem objektu attīstības posmiem – gan projektēšanas stadijā, gan būvdarbu laikā, gan arī pēc būvniecības pabeigšanas.

Uzzināt vairāk par projektu