Topošais Satekles Biznesa centrs saņēmis BREEAM sertifikātus ar līdz šim augstāko novērtējumu Latvijā

sbc-lat-670x670
sbc-breeam_1
sbc-render-2023_05
16.05.2024

Apliecinot atbilstību augstākajiem ilgtspējas standartiem, Linstow Baltic attīstītais Satekles Biznesa centrs oktobrī veiksmīgi ieguvis plānotos BREEAM sertifikācijas projektēšanas posma sertifikātus. Tie piešķirti divām biznesa kompleksa daļām, un abi ir sasnieguši līmeni “izcili” (Outstanding). Pašlaik Latvijā nav citu ēku ar tik augstu BREEAM vērtējumu.

Viens BREEAM sertifikāts ar novērtējumu “izcili”, sasniedzot 89,9%, ir piešķirts ēkai Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2, kura pēc uzbūvēšanas kļūs par AS SEB banka galveno biroja ēku Latvijā. Otrs sertifikāts ar novērtējumu “izcili” un 89,2% ir piešķirts līdzās topošajām ēkām Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4 un Dzirnavu ielā 106, kuru telpas 2200 m2 platībā jau ir atvērtas jaunu nomnieku pieteikumiem.

Linstow Baltic Projektu attīstības direktors Andis Kublačovs:

Satekles Biznesa centra projekts jau tā metu konkursa stadijā un atbilstoši ģenerālnomnieka AS SEB banka prasībām paredzēja augstāko kvalitātes standartu apvienošanu ar izciliem ilgtspējas risinājumiem. Mūsu ambīcijas ir radīt mūsdienīgu, komfortablu, patīkamu un arī ilgtspējīgu darba vidi gan jauno biroju darbiniekiem, gan to apmeklētājiem. Saņemtā starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas BREEAM International New Construction 2016 par projektēšanas posmu ar līdz šim augstāko novērtējumu Latvijā mums sniedz lielāku ticamību, ka šo līmeni izdosies noturēt arī būvniecības laikā līdz pat noslēdzošo BREEAM sertifikātu saņemšanai jau pēc kompleksa nodošanas ekspluatācijā. Vēlos teikt lielu paldies visiem, kas bija iesaistīti šajā procesā, – šo izcilības līmeni mēs esam sasnieguši kopā!”

12 000 m2 plašais Satekles Biznesa centra biroju komplekss atradīsies kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā.  Tas kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku. Satekles Biznesa centra galvenajai ēkai būs septiņi stāvi. Kompleksa atklāšana tiek plānota 2025. gadā.

Linstow Baltic pauž patiesu atzinību saviem partneriem par izcilo veikumu, kas ļāvis Satekles Biznesa centra biroju kompleksam iegūt BREEAM sertifikātu prestižo novērtējumu. Partneru profesionālā meistarība un ciešā sadarbība ir palīdzējusi sasniegt šos rezultātus. Īpašs paldies pilnsabiedrībai SN&L, kas apvieno Sarma & Norde Arhitektus un Lauder Architects, kā arī dizaina birojam H2E, arhitektūras un interjera dizaina uzņēmumam xcelsior un Forma 2 inženierkonsultantu komandai par ieguldījumu projekta risinājumu sagatavošanā un BREEAM auditoriem no SEES (Lietuva) par BREEAM procesa vadību. BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) ir starptautiski atzīta novērtēšanas sistēma, kas pēc noteiktiem ilgtspējas kritērijiem ļauj izvērtēt dažāda tipa ēkas – birojus, iepirkšanās centrus, daudzdzīvokļu ēkas u. c. BREEAM sertifikātu var iegūt konkrētiem objekta attīstības posmiem – gan projektēšanas stadijā, gan būvdarbu laikā, gan arī pēc būvniecības pabeigšanas.