T/c Origo šī gada pirmajos desmit mēnešos apmeklējuši 17 miljoni pircēju

28.04.2024

Atpazīstamības ziņā t/c Origo šobrīd ieņem pirmo vietu starp Rīgas centra tirdzniecības centriem, liecina pētījumu kompānijas Kantar nesen veiktās aptaujas dati. Gan t/c Origo ērtā lokācija, gan mērķtiecīga un pārdomāta nomnieku politika, veidojot piedāvājumu dažādiem pircēju segmentiem, šobrīd ļāvusi sasniegt būtisku apmeklētāju un neto apgrozījuma pieaugumu attiecībā pret šādu pašu periodu pērn.

Par tirdzniecības centra Origo aizvien pieaugošo popularitāti Rīgas iedzīvotāju un pilsētas viesu vidū liecina fakts, ka 2023. gada pirmajos desmit mēnešos tirdzniecības centru apmeklējuši gandrīz 17 miljoni pircēju. Tas ir par teju 9 % vairāk nekā šajā pašā laika periodā pērn.

Linstow Baltic un multifunkcionālā centra Origo komercdirektore Evija Majevska: “Redzam, ka šī apkaime gadu no gada attīstās, un tas likumsakarīgi piesaista aizvien lielāku cilvēku plūsmu. Arī līdzās esošo attīstības ieceru realizācija – Rail Baltica un Satekles Biznesa centra izbūve – tikai sekmēs t/c Origo atrašanās vietas stratēģiskās nozīmes pieaugumu. Linstow Baltic attīstīto Satekles Biznesa centru plānots atklāt jau 2025. gadā, un tā enkurnomnieks būsAS SEB banka, taču topošajā biznesa centrā nomniekiem  ir vēl pieejamas telpas ~ 2200m2 platībā ar līdz šim augstāko BREEAM sertifikāta novērtējumu Latvijā. Tādējādi nenoliedzami šī apkaime jau tuvākajā laikā kļūs par vēl pievilcīgāku biznesa un tūrisma mezglu, kas savieno dažādas pilsētas un nodrošina tai ērtu piekļuvi gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.”

Jautāti par t/c Origo galvenajām priekšrocībām, apmeklētāji aptaujā norādījuši ne vien tirdzniecības centra izdevīgo atrašanās vietu, kam nodrošināta ērta piekļūšana arī ar auto un plaša pazemes stāvvieta, bet arī tā piemērotību dažādiem pircējiem, piedāvājumu ikdienas vajadzībām, kā arī veikalu izdevīgās cenas un izpārdošanas. Atzinīgi novērtēta arī t/c Origo patīkamā atmosfēra un nesen veiktā renovācija.

Linstow Baltic multifunkcionālo tirdzniecības centru Origo apzināti ir attīstījis tā, lai tas iekļautos pilsētvidē un būtu draudzīgs ikvienam apmeklētājam. Mērķtiecīgi ieguldījumi ilgtspējīgu risinājumu ieviešanā un aizvien jaunu nomnieku piesaistīšana ir sekmējusi t/c Origo spēju apmierināt apmeklētāju prasības, ko apliecina tā popularitāte, kļūstot par klientiem ērtākās un iecienītākās iepirkšanās vietas izvēli Rīgas centrā.

2020. gadā rekonstruētais un paplašinātais multifunkcionālais t/c Origo šobrīd ir viens no modernākajiem iepirkšanās centriem Latvijā. Pateicoties tirdzniecības centra attīstītāja Linstow Baltic izraudzītajai t/c Origo attīstības stratēģijai, kas paredz dažādu uz globālu ilgtspējas mērķu sasniegšanu orientētu iniciatīvu īstenošanu, 2021. gadā t/c Origo saņēma BREEAM sertifikātu ar augstāko novērtējumu starp visiem Baltijas valstu tirdzniecības centriem. Savukārt Origo paplašinātā ēka un biznesa centrs Origo One tika atzīti par ilgtspējīgāko ēku Latvijā. Turpinot šo stratēģiju, šī gada rudenī uz t/c Origo jumta tika atklāts arī lielākais saules enerģijas paneļu parks Rīgā.

 * Kantar aptauja norisinājās interneta vidē no 2023. gada 14. jūnija līdz 26. jūnijam, un tajā tika aptaujāti 865 Rīgas un Rīgas apkaimes iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 64 gadiem.