RTU Dizaina fabrikas projekti saņem vairāk nekā 14,5 tūkstošus eiro “Innovation LCM 20” ietvaros

drone
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
quube2
cozy-cell
29.03.2024

Uzņēmuma “Linstow Center Management” mērķprogrammas “Innovation LCM 20” ietvaros saziedotie vairāk nekā 14 780 eiro piešķirti pieciem jauniem biznesa projektiem – “Drone Plan”, “eHarv”, “Quube”, “KIDLINO” un “Cozy Cell”. Tāpat iegādāts jauns 3D printeris. Iegūtais finansējums šiem start-up uzņēmumiem dos iespēju attīstīt savu ideju “RTU IdeaLAB” atbalsta programmā.

“Linstow Center Management” (LCM), svinot uzņēmuma 20 gadu jubileju, aicināja sadarbības partnerus ziedot iniciatīvas pilno, jauno un talantīgo izgudrotāju ideju īstenošanai. Sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un RTU Dizaina fabriku tika iniciēta mērķprogramma “Innovation LCM 20”. Tās ietvaros saziedoti 14782,10 eiro, sniedzot Dizaina fabrikai iespēju pilnveidot laboratorijas aprīkojumu, savukārt RTU studentiem un jaunajiem zinātniekiem – īstenot ieceres dzīvē.

“Kad ideja vēl pavisam trausla, atbalsts ir īpaši svarīgs. Inovācija un pašmotivācija ir “Linstow Center Management” vērtības, un tādas tās ir arī jaunajiem izgudrotājiem. Liels paldies mūsu sadarbības partneriem, ar kuru atbalstu dodam iespēju pārcelt ieceres no papīra realitātē. Ticība idejai, vienota komanda un uzticamu partneru atbalsts ir augstāko mērķu dzinējspēks!” uzsver LCM tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Visas piecas komandas piedāvā atšķirīgas biznesa idejas: bezpilota lidojošo aparātu programmatūru, taktilās dizaina preces bērniem, velosipēda USB lādētāju, modulāru rakstāmrīku organizatoru un modulāru bezvadu uzlādes staciju. Pateicoties saņemtajam finansējumam, katrs projekts jau tuvākajos mēnešos realizēs kādu no izvirzītajiem mērķiem.

“Drone Plan” komanda jau aprīlī sāks bezpilota lidojošo aparātu automātisko lidojumu pirmos testus. “KIDLINO” iegādājušies materiālus, lai gatavotos pavasara kolekcijas prezentācijai izstādē “Baltic Textile Expo”. Uzņēmuma “eHarv” dibinātāji – RTU ārzemju studenti – saņemto naudu investē, lai izveidotu velosipēda USB lādētāja prototipu, kas, minot velosipēdu, palīdzēs uzlādēt mobilo telefonu. Arī “Cozy Cell” projekta komanda pasūtījusi detaļas prototipu izstrādei, lai gatavotos dalībai izstādē “World Expo” Astanā. Savukārt modulāru rakstāmrīku organizatoru ražotājs “Quube” investē naudu pārdošanas kanālu sakārtošanai.

Nepilni pieci tūkstoši eiro no saziedotajiem līdzekļiem novirzīts jauna 3D printera “Zortrax M300” iegādei. Šī unikālā iekārta sniedz iespēju radīt neierasti lielus, reāla mēroga prototipus un piešķirt jaunu vērtību sen zināmām lietām.

“Esam pateicīgi “Linstow Center Management” par iniciatīvu! Mums ir liels gandarījums par iespēju  papildināt RTU studentiem, zinātniekiem un jaunajiem uzņēmējiem pieejamo iekārtu klāstu. Finansiālais atbalsts ļaus ieviest jaunas tehnoloģijas un materiālus jaunradītajos uzņēmumos,” par veiksmīgo sadarbību priecājas RTU Dizaina fabrikas vadītājs Guntis Kuļikovskis.

RTU Dizaina fabrika ir viens no vadošajiem inovāciju centriem Baltijā, daļa no vispasaules Dizaina fabriku sadarbības tīkla. Tā ir unikāla praktiskās mācīšanās un inovatīvu produktu radīšanas platforma. Pateicoties tehnoloģiskajām iespējām, zinātnieku un studentu radošās idejas pārtop prototipos, kas vēlāk kļūst par produktiem un sadarbībā ar uzņēmējiem nonāk tirgū.