LINSTOW BALTIC SAŅEM SASKAŅOJUMU AMBICIOZĀ SATEKLES BIZNESA CENTRA BŪVPROJEKTAM

SBC_projekts_002
SBC_projekts_003
SBC_projekts_004
SBC_projekts_005
28.03.2024

Saskaņojumu Satekles Biznesa centra būvprojektam Linstow Baltic no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saņēmisšī gada 3. janvārī. Ambiciozais biroju komplekss atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kavartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Topošais 12 000 m2 plašais Satekles Biznesa centra biroju komplekss kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī divas pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma ēkas. Kompleksa galvenajai ēkai būs septiņi stāvi un jau šobrīd ir zināms, ka par jaunās ēkas enkurnomnieku kļūs AS SEB banka, pārceļot uz Satekles Biznesa centru savu galveno biroju.

Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds:

“Esam gandarīti, ka Personu apvienības SN&L (SARMA & NORDE Arhitekti un Lauder Architects) izstrādātais risinājums, kas pilnībā atbilda mūsu iecerei par ilgtspējīga biznesa centra attīstības vīziju pilsētas centrā, ieguvis atļauju tā turpmākai realizācijai arī no galvaspilsētas attīstību uzraugošo institūciju puses. Tas ir lielisks apliecinājums tam, ka Linstow Baltic stratēģiskā vīzija par to, kā turpināt attīstīt Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas apkārtni saskan ar Rīgas redzējumu un ambīcijām mūsdienīgas un ilgtspējīgas pilsētvides izveidē. Vienlaikus Linstow Baltic uzsver, ka augsti novērtē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu par zaļā koridora principa ieviešanu praksē, kas ir ievērojams atbalsts nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem.” Jau vēstīts, ka inovatīvais Satekles Biznesa centra projekts paredz apvienot augstākos kvalitātes standartus un izcilus ilgtspējības risinājumus, tādejādi radot mūsdienīgu darba vidi gan biroju darbiniekiem, gan arī tā apmeklētājiem. Satekles Biznesa centrs atradīsies ļoti ērtā vietā, kur tiešā tuvumā atrodas tirdzniecības centri, viesnīcas, dažādas izklaides iespējas un citi ikdienas pakalpojumi, kā arī visa veida sabiedriskais transports, sniedzot nomniekiem priekšrocības Baltijas un pēc Rail Baltica realizācijas arī Eiropas mērogā.