Linstow Baltic palielina nekustamo īpašumu portfeli Latvijā: iegādājas septiņus zemes gabalus līdzās topošajam Satekles Biznesa centram

sbc2_accross_Sat-Dz_junction
29.04.2024

AS Linstow grupas jaunākais uzņēmums SIA Satekles Business Center pabeidzis sarežģītu septiņu savstarpēji saistītu īpašumu iegādes procesu no trim dažādiem īpašniekiem līdzās topošajam Satekles Biznesa centram. Jauniegādāto zemesgabalu kopējā platība ir 9358 m2, bet darījumu kopējā vērtība četri miljoni eiro.

Jaunie savstarpēji saistītie īpašumi atrodas kvartālā starp Satekles, Dzirnavu un E. Birznieka-Upīša ielu, un to apbūves attīstības potenciāls ir nedaudz vairāk par 25 000 m2.

Divi no septiņiem zemesgabaliem šobrīd ir daļēji apbūvēti, un paredzēts, ka tajos tiks saglabātas vai daļēji pārbūvētas divas vēsturiskās noliktavu ēkas, bet mazvērtīgās būves plānots nojaukt. Lai izstrādātu kvalitatīvu un kompleksu teritorijas attīstības koncepciju, jau sākts darbs pie detalizētākām izpētēm.

Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds: “Šis ir nozīmīgs papildinājums mūsu nekustamo īpašumu attīstības ieceru portfelim Latvijā. Linstow Baltic jau ilgstoši ir bijis viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas vairākas desmitgades aktīvi veicinājis Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas kvartāla attīstības potenciālu. Mūsu konsekventie un mērķtiecīgie ieguldījumi šīs apkārtnes attīstībā, paplašinot tirdzniecības centru Origo un realizējot ieceri par biznesa centru Origo One, kā arī patlaban attīstot Satekles Biznesa centra kompleksu, ir veicinājuši apkārtnes transformāciju, padarot to pievilcīgāku gan iedzīvotājiem, gan tur strādājošajiem, gan investoriem. Šī dinamiskā attīstība un mūsu stratēģiskais redzējums liek jauno īpašumu iegādi uzskatīt par svarīgu nākamo soli, stiprinot šo apkārtni kā vienu no galvenajiem komerciālo ēku puduriem Rīgā.”

Kompleksā darījuma noslēgšana aizņēma nedaudz vairāk kā gadu, un Linstow Baltic ir pateicīgs juridiskajiem padomdevējiem no Sorainen par detalizēto un taktisko pieeju, kā arī tehniskajiem padomdevējiem no Forma 2 par kompetento atbalstu šī darījuma veiksmīgā realizācijā.

Iepriekš jau ziņots, ka Linstow Baltic sācis Satekles Biznesa centra biroju kompleksa būvniecību 12 000 m2 platībā. Jaunais komplekss kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un biznesa centra Origo One apkaimes kvartālā. Šī kompleksa atklāšana plānota 2025. gadā, un jauno biroju telpas 2200 m2 platībā jau ir atvērtas nomnieku pieteikumiem. Savukārt kompleksa galvenā ēka Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2 jau ir iznomāta, un tās galvenais enkurnomnieks būs AS SEB banka.