Linstow Baltic ir noslēdzis šī gada lielāko zemes pārdošanas darījumu Rīgā

16.05.2024

“Linstow Baltic ir gandarīts par veiksmīgu nekustamā īpašuma pārdošanu Brīvības gatvē 382. Darījums tika noslēgts par 8 mil. euro un atbilst Linstow Baltic nākotnes portfeļa stratēģijai. Mēs vēlamies pateikties Rimi Latvia un novēlēt viņiem veiksmīgi realizēt savus attīstības plānus, kā arī pateikt paldies Colliers par izcilu darījuma koordināciju un pārvaldību, un Cobalt Legal par efektīvu juridisko atbalstu“,  Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Šis ir lielākais zemes darījums pēc platības un vērtības 2023. gadā Rīgā. Saskaņā ar Colliers datiem, šogad zemes tirgus ir diezgan neaktīvs – Rīgā ir pārdoti vien 21 nozīmīgi (ar cenu virs 400 000 eiro) attīstības zemes gabali ar kopējo vērtību aptuveni 18 mlj. eiro, salīdzinoši 2022. gadā tika pārdoti 33 nozīmīgi zemes gabali ar kopējo vērtību gandrīz 60 mlj. eiro. Turklāt, Rīgas robežās lielu, stratēģiski izvietoto zemes gabalu kopumā nav palicis daudz.

“Zemesgabala iegāde bija stratēģisks lēmums, vērtējot kopējo situāciju nekustamo īpašumu un tirdzniecības centru segmentā konkrētajā apkaimē. Šajā lokācijā saredzam perspektīvu nākotnē papildināt esošo piedāvājumu ar tirdzniecības plātībām, kas iedzīvotājiem nodrošinātu ērtu un ātru ikdienas iepirkšanās pieredzi. Esam pateicīgi nekustamo īpašumu uzņēmumam Linstow Baltic kā mūsu ilgtermiņa sadarbības partnerim par profesionālu un konstruktīvu sadarbību, kā arī nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmumam Colliers Baltic par profesionālu darījuma vadību,” piebilst Māris Gailīts, Rimi Latvia nekustamo īpašumu un attīstības direktors.